kolmapäev, 5. jaanuar 2011

Murutraktorid soojendavad end garaazis!

Selles garaazis juba mitmeid päevi köetakse ahju ja soojendatakse (tegelt vist sätitakse, tuunitakse) murutraktoried. Mehed valmistuvad veebruaris minema Soome võistlema, kuhu on oodata veel võistlejaid Luxemburgist, Inglismaalt ja Belgiast. Egas see nii lihtne ei saagi olema. Soomes on teised tinigmused, mis meil. Soomes kestab võistlus 3 tundi ja meekonnas peab olema 3 sõitjat ühel traktoril ja 2 mehhaanikut.Lisaks veel igasugused vidinad, nagu nt. surnudmehelüliti, tagatuled peavad olema ja loomulikult ka pidurid, mis nt. meil Eestis mõningatel sõitjatel väga head ei ole kui lausa võiks öelda, et need neil suisa puuduvad jne.
Eks seda elevust on juba näha. Janeki traktor viskas siin juba vingerpussi, et läks n.ö seistes rikki ja seda nutitamist ja googeldamist. Õnneks lahenes seekord probleem kergelt aga sai nii mõnigi jubin jälle tagavaraosaks soetatud.
Kõrvalseisjana näen, et info puudus on suur. Mehed pidevalt otsivad, mis Eestimaal kuskil toimub. Suvel nt. käidi Olustveres võistlustel, aga seda ka tänu sellele, et papi Arno tõi maalehes oleva infokillu ja siis hakkasid mehed kohe organiseerijat otsima, et tahaks ka võistelda.
Sel aastal saavad olema murutraktori võistlused ka Aia -ja Lillepäevadel Jänedal 27.-29.mai. Täpsem päev on veel kokku leppimisel. See saab olema tänu Marxile, sest tema läbi tuttava tuttava jõudis organisaatoriteni.
Kindlasti on võistlus ka Alansi Mailaada raames, mis kuupäeval see on, seda veel ei tea. Kuuldavasti tõstetakse see üritus natsa hilisemalt kuupäevale.
Soome minnes- käies loodavad mehed, et väljastpoolt tullakse ka siis Eestisse võistlema.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar